Hej!

Här har vi skrivit lite om våra tankar kring att bygga Variant i Stockholm. Nu är vi nyfikna på vad du tycker. Vad tror du är viktigt för att lyckas? Hur vill du utveckla Stockholm med oss?

Vill du utveckla Stockholm?

Det vill vi att du ska göra – tillsammans med oss och andra. Genom att skapa förtroende och transparens vill vi etablera nästa generations företagskultur där de anställdas potential verkligen får blomma ut och komma till nytta. En kultur som är ömsesidigt frikostig, öppen och nyfiken. En kultur som både vågar föregå med gott exempel och är ödmjuk inför att lära av andra.

Vill du utveckla Variant Stockholm AB?

Varianthuset på gågata i Trondheim

Det vill vi att du ska göra – tillsammans med oss och andra. Vi tror på dina tankar och förslag på hur företaget vid Mälarens utlopp ska byggas och drivas. Vi vill ge dig den frihet som du hade haft om du själv startade eget. Vi erbjuder dig trygghet så att det du vill göra kan lyckas. Frihet och trygghet – vi återkommer till det.

Vill du utveckla Variant?

Det vill vi att du ska göra – tillsammans med oss och andra. Vi vill inte att du ska bli exakt som oss. Att vara en Variant handlar om att lära av varandra och ha egna tankar. Det är en Variants plikt att lära andra och sig själv lika mycket. Vi har lovat oss själva att alltid vara ödmjuka inför andras erfarenheter, kunskaper och idéer. Vi är vana att testa saker. Om något inte fungerar, justerar vi. Detta gäller både stort och smått. Vår hållning och filosofi beskrivs i vår handbok. Vår önskan är att du och ditt team ska bidra till att utveckla Variantgruppen på lika villkor med oss.

2026

Vi har låtit tankarna sväva. Vi har låtit fantasin flöda fritt. Vad tror vi att Variant Stockholm kan bli? En bit in i framtiden? Dessa tankar måste förstås du och ditt team hjälpa till att förbättra och förfina. Med det i åtanke – så här tänker vi oss att 2026 kan se ut:

Under året flyttar Variant Stockholm in i egna lokaler på Biblioteksgatan. Lokalerna är stora och spännande – och optimerade för interaktion, med stora gemensamma ytor för att genomföra Variantdagar, kundworkshops och liknande. Här finns arbetsplatser för vissa, men många jobbar ute hos kunderna. Detta är lokaler med själ som man kan känna sig stolt över.

Under hösten börjar konsult nr 30. Vi har en bra balans mellan designers och utvecklare. Dessutom har vi en lite mindre grupp med projektledare. I år omsätter bolaget 45 miljoner och gör en vinst på 4,5 miljoner. Omsättningen kommer från en jämn fördelning mellan cv-baserade uppdrag, relationsförsäljning och projekt med ansvar och risker.

Den första fredagen i varje månad hålls Variantdagar. Här bidrar olika medarbetare med nyfikenhet, professionella bidrag och insatser för att utveckla företaget. I augusti arrangeras Variantdagen för alla varianter i hela Norden. Den äger rum i Trondheim i Norge. Här genomförs tre olika parallella yrkessessioner. En av dem är variant:skudd som hjälper till att göra konsulter av de sex nyutexaminerade varianterna som började hos oss i augusti. Varje månad publicerar Stockholmsvarianter professionella bloggposter och en månatlig video med utvecklarinnehåll.

I maj tilldelades hela Variant tredjeplatsen i Universums ranking av Sveriges mest eftertraktade arbetsgivare. Samma månad fick vi in 15 relevanta ansökningar från erfarna designers och utvecklare som vill arbeta i Stockholm.

Första året

Det första året påverkas vi starkt av vad du och ditt team vill göra och testa. Vi har också några tankar om tillvägagångssätt som kan vara bra under de första 12 månaderna. Dessa tankar är dock bara förslag – vi är superintresserade av vad du tänker och tycker.

Vid uppstarten den 1 september 2023 har vi sex anställda: VD, CTO, CDO och tre andra ganska erfarna konsulter. Alla är lätta att få ut på uppdrag.

Fokus för resten av 2023 är tvåfaldigt – vi ska rekrytera fler och få ut folk på uppdrag. Under hösten har vi skrivit kontrakt med sex nyanställda, varav de första börjar i januari. Företaget är ett år gammalt och nu arbetar 15 personer här. Två är nyutbildade och började i augusti.

Redan i september är du inbjuden att följa med på Variantresa med Variant Oslo. Då får vi träffa dig och ditt sällskap, sambo eller fru, så att vi kan lära känna varandra bättre.

Under de första sex månaderna säljer vi uppdrag baserat på cv-försäljning till nya kunder, och genom mäklaravtal och ramavtal som Variant har tillgång till. Under hela det första året handlar det om cv-försäljning, vilket rekryteringen måste ta hänsyn till. Koncernen bidrar med säljkompetens och kapacitet.

Under det första året genomförs Variantdagar både tillsammans med Oslo och på egen hand. Ibland reser varianter mellan städer, andra gånger pratar de online. Den 1 september 2024 firar Stockholm ettårsjubileum med en egen Variantresa med sällskap till Lofoten.

Variant hyr till en början kontor i Helio Slottsbacken. Rummen och arbetsplatserna ökar i takt med att vi växer. Koncernen erbjuder struktur- och systemkapital. Koncernens ledning jobbar nära och på ett coachande sätt med Stockholms ledningsgrupp.

Frihet

Vi minns det så väl – hur givande det var att kunna forma företaget precis som vi ville. Ibland gjorde vi fel och fick justera kursen, men det var ändå oerhört roligt. Vi vill att du och ditt team också ska få uppleva detta. Och det är inte för att vi är så snälla eller ivriga att ge människor bra upplevelser, även om vi också är det. Utan det är främst för att vi är övertygade om att summan av individens bedömningar överstiger ledningens. Vi tror på att genom större autonomi, frihet och förtroende till de olika bolagen i koncernen blir bolagen som helhet bättre än om de styrs från en koncernledning. Vi är därför intresserade av ditt entreprenörskap och din entreprenörsanda. Detta borde kännas som att starta eget, bara med trygghet.

Trygghet

Det finns många saker som måste fungera för att en konsultverksamhet ska få en flygande start – bland annat finansiering, försäljning, rekrytering, bemanning, kulturbyggande, kompetensuppbyggnad och etablering av strukturkapital och systemkapital. Och om vi ska vara ärliga: Allt detta är ju inte lika roligt. Allt går inte lika fort. Å andra sidan är mycket av det otroligt givande. Vi kan hjälpa dig och ditt team med era svagheter, så att ni kan fokusera på det ni är bra på.

För det är inte så att vi tycker att ni helt på egen hand ska utveckla både autonomi och förtroende för oss. Vi har mycket erfarenhet som vi gärna delar med oss av, men främst som coacher, inte vägledare.

Vi har en hel del strukturkapital och systemkapital på plats. En del av detta är obligatoriskt – men vi misstänker att du ändå inte brinner för att göra bokföringen själv. Eller att du absolut måste bygga ditt eget bemanningssystem. Vi har också en handbok som vi är väldigt stolta över. Den tror vi att du kommer att gilla.

Variant